Helsingin Juhlamusiikkipalvelu

Jontte teki hattutempun

John Storgårdsista Turun filharmonisen orkesterin uusi ylikapellimestari

John Storgårds on nimitetty Turun filharmonisen orkesterin uudeksi ylikapellimestariksi. Storgårds aloittaa tehtävässään syyskaudella 2024, ja nelivuotinen kausi kestää kevätkauden 2028 loppuun saakka. Storgårdsista tulee Turun filharmonisen orkesterin neljästoista ylikapellimestari.

  • On suuri ilo ja kunnia astua Turun filharmonisen orkesterin ylikapellimestarin rooliin, vastuuseen ja tehtävään juuri nyt. Tämä Suomen vanhin orkesteri, Suomen vanhimmassa, historiallisimmassa kaupungissa, elää ehkä historiansa nuorekkainta, uudistuvinta ja jännittävintä aikakautta uutta musiikkitalo Fuugaa odotellessaan. Koen orkesterin olevan työyhteisönä kaikin hedelmällisin tavoin nälkäinen, kunnianhimoinen ja valmis uusiin, isoihinkin haasteisiin ja tavoitteisiin.

Tulen tästä inspiroituneena käyttämään kaikkea kokemustani ja ammattitaitoani kaikkein parhaimmalla tavallani edistääkseni orkesterin kehittymistä. Maltan tuskin odottaa Fuugan ensimmäistä konserttikautta Turun filharmonisen orkesterin kanssa heidän ylikapellimestarinaan. Sitä ennen tehkäämme vielä hienoja viimeisiä kausia Turun konserttitalossa”, kommentoi Storgårds tulevaa. 

Ylikapellimestarinimityksen myötä Storgårdsilla on keskeinen rooli TFO:n muuttaessa uuteen, vuonna 2026 valmistuvaan musiikkitalo Fuugaan. Storgårds työskentelee orkesterin kanssa tiiviisti tulevina vuosina orkesterin valmistautuessa muuttoon ja ottaessa käyttöön uuden kotisalinsa.

  • Odotamme innolla uutta taiteellista aikakautta Storgårdsin johdolla, iloitsee Turun filharmonisen orkesterin intendentti Nikke Isomöttönen. – Suunnittelutyö Jonten kanssa on jo alkanut, ja yhteistyö lupaa hyvää: hänen monipuolinen muusikkoutensa, laaja-alaiset taiteelliset verkostonsa sekä kokemuksensa uusista konserttitaloista takaavat sen, että TFO on hyvissä käsissä ja pääsemme yhdessä tarjoamaan asiakkaillemme korkealaatuisia, mieleenpainuvia ja viihdyttäviä musiikkielämyksiä.

Hattutemppu

Fuugan myötä Storgårds tekee hattutempun: hän on aiemmin vienyt sekä Lapin kamariorkesterin että Helsingin kaupunginorkesterin uuteen kansainvälisen huippuluokan taloon menestyksekkäästi, ja nyt TFO ja Fuuga pääsevät jatkamaan tätä menestyksekästä sarjaa.

Syyskaudella Storgårds johtaa Turussa kolme konserttia, joiden ohjelmistoissa on Bruckneria, Wagneria, Tšaikovskia sekä residenssisäveltäjä Sebastian Fagerlundin teoksia. Tulevalla kaudella alkaa myös Antonín Dvořák -sarja, jonka myötä vanhassa konserttitalossa kuullaan kaikki säveltäjän sinfoniat sekä muita keskeisiä orkesteri- ja kamarimusiikkiteoksia.

https://tfo.fi/fi