• Suomeksi
  • In English
Helsingin Juhlamusiikkipalvelu logo

Shuntaro Sato

kapellimestari

Kapellimestari Shuntaro Sato (s. 1972) on opiskellut viulunsoittoa Lontoossa Royal Academy of Musicissa ja politiikkaa University of Londonissa. Kapellimestari-opettajina hänellä on ollut Diego Masson, Geraint Jones, Lawrence Leonard ja Janos Furst. Ensimmäisen vakituisen kiinnityksensä hän sai English Chamber Orchestran kapellimestariksi 1996 heti debyyttinsä jälkeen Barbican Centerissä Lontoossa. Tätä orkesteria hän on johtanut kaikkiaan yli 50 konsertissa Englannissa, Saksassa, Ranskassa, Turkissa ja Itävallassa. Englannissa hän on johtanut myös London Philharmonic Orchestraa (1998-) , Philharmonia-orkesteria (1999-) sekä Bournemouthin orkesteria (2009-).

Shuntaro Sato on johtanut lähes kaikkia suomalaisia orkestereita Helsingin kaupunginorkesterin debyytistään 1998 lähtien. Kaudella 2002-2003 hän toimi myös Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina. Japanissa hän on johtanut mm. Kioto Symphonya, Osakan filharmonikkoja, Yomiuri Nippon Symphonya, Japanin filharmonikkoja ja New Japan Philharmonic Orchestraa sekä Japan Chamber Orchestraa.

Muista orkestereista mainittakoon Boston Chamber Orchestra (Tanglewoodin festivaalilla), Hollannin radio-orkesteri ja Orquesta Pablo Sarasate Pamplonassa. Yhteistyökumppaneista mainittakoon Pinchas Zukerman, Gyorgy Pauk, Augustin Dumay, Sarah Chang, Nigel Kennedy, Anne Akiko Meyers, Tasmin Little, Gerard Causse, Mischa Maisky, Raphael Wallfisch, Julian Lloyd Webber, Cristina Ortiz, Peter Donahoe, Emma Johnson, Barbara Hendricks, Magdalena Kozena, Thomas Allen, Lesley Garrett , Andre Bochelli ja Marko Ylönen.

Monen Euroopassa vietetyn vuoden jälkeen Shuntaro Sato asuu nykyisin Japanissa.

Helsingin Juhlamusiikkipalvelu Oy
Kattilarinne 8
02330 ESPOO

puh. 09 - 262 8109
fax 09 - 262 8113
jmp@jmpmusic.fi

© Helsingin Juhlamusiikkipalvelu Oy

Siteseq - Kotisivut yritykselle