• Suomeksi
  • In English
Helsingin Juhlamusiikkipalvelu logo

Sergei Malov

Viulu,
barokkiviulu,
violoncello da spalla

Valmistuttuaan Salzburgin Mozarteumista ja Berliinin Hanns Eisler Hochschulesta Sergei Malov voitti kolme viulukilpailua (Jascha Heifetz -viulukilpailu Vilnassa 2008, Mozart –kilpailu Salzburgissa 2011 ja Michael Hill -kilpailu Aucklandissa 2011) ja alttoviulukilpailun (Tokion kansainvälinen alttoviulukilpailu 2009), jotka ovat siivittäneet hänen uransa viime vuosina hyvään lentoon. Malov on myös perehtynyt barokkiviulun ja viime aikoina myös da spalla -sellon soittoon. Viimemainittu on eräänlainen alttoviulun ja sellon välimuoto, jota soitetaan viulun tavoin olkapäältä, ja joka Bachilla lienee ollut mielessään säveltäessään 6. soolosellosarjaansa. Nykyään Malov yhdistelee sujuvasti kaikkia näitä eri soittimia sekä konserteissa että levytyksissä.

Sergei Malov on soittanut muun muassa London Philharmonic Orchestran, BBC Symphony Orchestran, Baijerin Radio-orkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Pietarin, Moskovan ja Tokion filharmonikkojen, sekä Akademie für Alte Musik Berlinin solistina.

Malov on myös intohimoinen kamarimuusikko, ja hän on säännöllinen vieras monilla maailman tärkeimmillä kamarimusiikkifestivaaleilla, kuten Verbierissä, Gstaadissa ja Kuhmossa. Keväästä 2015 lähtien Malov soittaa ykkösviulua Atrium-jousikvartetissa.

Malovin repertuaari on harvinaisen laaja ulottuen Gabrielista ja Locatellista Ligetiin, Schnittkeen ja Coriglianoon. Myös keskeinen konserttokirjallisuus, Mozartin, Beethovenin, Mendelssohnin, Brahmsin, Tshaikovskin, Sibeliuksen, Prokofjevin ja Bartókin konsertot kuuluvat siihen.

Sergei Malov puhuu sujuvasti kuutta kieltä, äidinkieliensä venäjän ja unkarin lisäksi myös englantia, saksaa, ranskaa ja espanjaa.

Malovin instrumentit ovat Ferdinando Gagliano viulu vuodelta 1780, Carlo van Nesten säätiön omistama Pietro Gaggini alttoviulu vuodelta 1958 sekä Dmitri Badiarovin hänelle rakentamat barokkiviulu (2011) ja violoncello da spalla (2013).

Helsingin Juhlamusiikkipalvelu Oy
Kattilarinne 8
02330 ESPOO

puh. 09 - 262 8109
fax 09 - 262 8113
jmp@jmpmusic.fi

© Helsingin Juhlamusiikkipalvelu Oy

Siteseq - Kotisivut yritykselle