• Suomeksi
  • In English
Helsingin Juhlamusiikkipalvelu logo

RASCHÈR SAXOPHON QUARTET

Christine Rall , sopraano-saksofoni
Elliot Riley , altto-saksofoni
Andreas van Zoelen, tenori-saksofoni
Oscar Trompenaars, baritoni-saksofoni

Raschèr saksofoni-kvartetti perustettiin 1969, mistä lähtien se on esiintynyt säännöllisesti Euroopan ja USA:n tärkeimmissä konserttisaleissa, mm. mm. Carnegie Hallissa ja Lincoln Centerissä New Yorkissa, Kennedy Centerissä Washingtonissa, Bastiljin oopperassa Pariisissa, Royal Festival Hallissa Lontoossa, Kölnin filharmonian salissa, Concertgebouwissa Amsterdamissa, Musikvereinin salissa Wienissä, Tonhallessa Zürichissa jne. Kaikkialla nämä “saksofonin kruunaamattomat kuninkaat” (Die Zeitung, Wien) ovat saaneet loistavia arvosteluja ja myös erinomaisen yleisömenestyksen.

Raschèr saksofoni-kvartetti on myös esiintynyt monen maailman huippuorkesterin solistina. Näitä ovat mm. Gewandhaus-orkesteri Leipzig, Die Staatskapelle Dresden, Baijerin radio-orkesteri München, Bergenin filharmonikot, Orchestre de Paris, Royal Liverpool Philharmonic, Residentie-orkesteri Haag, Berliinin sinfonikot, Wienin sinfonikot, SWR Baden-Baden, MDR Orchestra Leipzig, Radio-orkesterit Stuttgartissa ja Kölnissä, Berliinin filharmonikot jne.

Yhtye jatkaa traditiota, jonka synnytti 1930-luvulla Sigurd Raschèr, klassisen saksofoninsoiton pioneeri ja kvartetin perustaja. Jo Sigurd Raschèr aikanaan innoitti lukuisat säveltäjät kirjoittamaan sävellyksiä nimenomaan hänelle. Kvartetti jatkaa tätä perinnettä, tähän mennessä yli 250 säveltäjää on omistanut sävellyksensä Raschèr saksofonikvartetille. Valikoima ulottuu pienistä kamarimusiikkikappaleista isoihin konserttoihin, ja säveltäjissä on monta aikamme eturivin mestaria kuten Berio, Glass, Gubaidulina, Kaipainen ja Xenakis. Säveltäjiä kuten yleisöäkin ovat innoittaneet kvartetin ainutlaatuisen yhtenäinen sointi, tekninen taituruus sekä se ilmaisuvoima, jolla he tulkitsevat sekä uutta että vanhaa musiikkia. Esimerkiksi yhtyeen Bach-tulkinnoissa usein hämmästyttää se, kuinka luontevasti Raschèr saksofoni-kvartetin sointi sopii Bachin musiikkiin: on kuin urut ja jousikvartetti soisivat yhtä aikaa. Raschèr saksofoni-kvartetti on musiikillisessa mielessä tasa-arvoinen. Päinvastoin kuin monella muulla kamarimusiikkikokoonpanolla, sillä ei ole johtajaa.

https://raschersaxophonequartet.com/

Helsingin Juhlamusiikkipalvelu Oy
Kattilarinne 8
02330 ESPOO

puh. 09 - 262 8109
fax 09 - 262 8113
jmp@jmpmusic.fi

© Helsingin Juhlamusiikkipalvelu Oy

Siteseq - Kotisivut yritykselle