• Suomeksi
  • In English
Helsingin Juhlamusiikkipalvelu logo

Atrium-kvartetti

Sergei Malov, viulu
Anton Ilyunin, viulu
Dmitri Pitulko, alttoviulu
Anna Gorelova, sello

Atrium-kvartetti on tällä hetkellä nuoren polven jousikvartettien kirkkain tähti Euroopassa. Sen emotionaalisesti voimakkaat, älykkäät, taiturilliset ja teknisesti loistokkaat tulkinnat ovat herättäneet huomiota myös muun muassa USA:ssa, Australiassa, Japanissa ja Venäjällä.

Atrium-kvartetti on voittanut kaksi merkittävää jouskvartettikilpailua, Lontoon 9. kansainvälisen kvartettikilpailun 2003, ja Bordeauxin kansainvälisen kilpailun 2007.

Atrium-kvartetti perustettiin Pietarissa vuonna 2000 Pietarin konservatoriossa professori Josef Levinsonin aloitteesta. Kvartetti on opiskellut Levinsonin lisäksi Hollannissa Stefan Metzin johdolla Netherland String Quartet Academy:ssa sekä Berliinissä Musikhochschule Hanns Eisler:ssa Eberhard Feltzin oppilaana. Kvartetti on myös hakenut oppia muun muassa Alban Berg -kvartetilta.

Atrium-kvartetti on esiintynyt muun muassa seuraavissa konserttisaleissa: Wigmore Hall ja Royal Festival Hall Lontoossa, Library of Congress Washingtonikssa, BOZAR Brysselissä, deSingel Antwerpenissä, Palau Musica Catalana ja L'Auditori Barcelonassa, Filharmonian salissa ja Marinski-teatterin konserttisalissa Pietarissa sekä uudessa Harpa konserttisalissa Reykjavikissa. Suomessa Atrium-kvartetti on vieraillut kerran, Kuhmon kamarimusiikissa 2003. Vuodesta 2012 kvartetti on Sunflower Music Festivalin nimikkokvartetti (quartet-in residence) Topekassa, USA:ssa.

Atrium-kvartetti on levyttänyt Mozartin, Beethovenin, Tshaikovskin ja Shostakovitshin jousikvartettoja EMI-levymerkille. Kvartetti on myös tehnyt tunnetuksi espanjalaisen nykysäveltäjän Jordi Cervellon jousikvartettoja, joista kaksi on omistettu sille.

Atriumin Shostakovitsh-maraton vuonna 2013 sai suurta huomiota. Siinä kvartetti esitti kaikki Shostakovitshin viisitoista jousikvartettoa yhtenä päivänä. Shostakovitsh-maraton esitettiin Japanissa, Islannissa, Ranskassa ja Venäjällä. Seuraavat esitykset ovat tulossa 2015 ja 2016 Saksaan, Hollantiin ja USA:han.

Vuonna 2015 on luvassa myös Tshaikovsky Mini Fest, jossa kvartetti esittää säveltäjän 175-juhlan kunniaksi koko hänen kamarimusiikkituotantonsa niinikään yhden päivän aikana.

Keväästä 2015 kvartetin 1. viulua soittaa Sergei Malov. Malovin soitin on Ferdinando Gagliano vuodelta 1780. Atrium-kvartetin 2. viulistin ja perustajajäsenen Anton Ilyunin soitin Paolo Castello vuodelta 1770. Alttoviulisti Dmitri Pitulkon soitin on Lorenzo Carscassin alttoviulu vuodelta 1775. Kvartetin sellisti Anna Gorelova soittaa Giovanni Battista Cerutin selloa vuodelta 1798.

Helsingin Juhlamusiikkipalvelu Oy
Kattilarinne 8
02330 ESPOO

puh. 09 - 262 8109
fax 09 - 262 8113
jmp@jmpmusic.fi

© Helsingin Juhlamusiikkipalvelu Oy

Siteseq - Kotisivut yritykselle